-
35λεπτά Χρόνος εκτέλεσης
Μέτριο Επίπεδο δυσκολίας
6 μερίδες
Υλικά Συνταγής για 6 τεμάχια
Για τα bagels:
2 ½ κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
4 γρ. ελαιόλαδο
Σουσάμι
Άνηθος
100 γρ. σολομός καπνιστός
Για τη σως γιαουρτιού:
100 γρ. γιαούρτι
1 λάιμ
Άνηθος
Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΠΙΤΙΚΑ BAGELS ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, λίγο αλάτι και το γιαούρτι. Ξεκινάμε να ανακατεύουμε με μία κουτάλα και στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και πλάθουμε με το χέρι μας ώστε να δημιουργήσουμε μία ζύμη.
- Όταν η ζύμ
-
90 λεπτά Χρόνος εκτέλεσης
Μέτριο Επίπεδο δυσκολίας
4 μερίδες
Υλικά Συνταγής για 4 μερίδες
Για το κριθαρότο:
550 γρ. γαρίδες
500 γρ. κριθαράκι
2 ντομάτες
1 πιπεριά Φλωρίνης
½ πιπεριά κίτρινη
½ κρεμμύδι ξερό
¼ πράσο
100 γρ. παρμεζάνα
5 γρ. βούτυρο
10 ml ελαιόλαδο
5 ml ούζο
Μαϊντανός
Αλάτι
Πιπέρι
Για την μπισκ:
1 καρότο
½ κρεμμύδι ξερό
½ πράσο
½ ντομάτα
2 φύλλα δάφνης
5 ml ελαιόλαδο
5 ml λευκό κρασί
Κόκκους πιπέρι
Εκτέλεση
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΓΑΡΙΔΑΣ
- Εάν έχουμε αγοράσει κατεψυγμένες γαρίδες, ξεκινάμε βυθίζοντάς τις σε ένα μπολ με νερό ώστ
-
30 λεπτά Χρόνος εκτέλεσης
Μέτριο Επίπεδο δυσκολίας
10 μερίδες
Υλικά Συνταγής για 10 τεμάχια
1 ½ κούπα αλεσμένη βρώμη
1 κούπα γάλα 1,5% λιπαρά
1 αυγό
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
100 γρ. ανθότυρο
Μέλι για το σερβίρισμα
Καρύδια για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
PANCAKES ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ
- Ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ τη βρώμη, το γάλα, το αυγό, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Χτυπάμε και ανακατεύουμε καλά ώσπου να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε το μίγμα για λίγο να σταθεί, ώστε να τραβήξει η βρώμη την υγρασία των υλικών και να δέσει το μίγμα μας καλύτερα.
- Όταν το μίγμα μας είναι έτοιμο, απλώνουμε με χαρτί ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει και με τη βοήθεια μίας κουτάλας, ρίχνουμε μία δόση από το
-
30 λεπτά Χρόνος εκτέλεσης
Μέτριο Επίπεδο δυσκολίας
4 μερίδες
Υλικά Συνταγής για 4 μερίδες
8 φέτες ψωμί (2 εκ. )
8 φέτες ζαμπόν ωμοπλάτη
150 γρ. τριμμένο τυρί gouda
4 αυγά
250ml γάλα
50γρ. βούτυρο
7 κ.σ. αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
CROQUE MADAME
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα μας έως ότου πάρει μία βράση κι έπειτα αποσύρουμε.
- Παράλληλα, σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε στη συνέχεια το αλεύρι ανακατεύοντας πολύ καλά.
- Συνεχίζουμε αφαιρώντας το μίγμα του βουτύρου με το αλεύρι που έχουμε φτιάξει από τη φωτιά και του προσθέτουμε το ζεστό γάλα σιγά σιγά. Συνεχίζουμε ανακατεύοντας καλά κι ύστερα το ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι, συνεχίζουμε το ανακάτεμά μας απαλά ώσπου να γίνει
-
30 λεπτά Χρόνος εκτέλεσης
Εύκολο Επίπεδο δυσκολίας
4 μερίδες
Υλικά Συνταγής για 4 μερίδες
1 τσουρέκι
3 αυγά
10 ml κρέμα γάλακτος
1 μπανάνα
3 φράουλες
5 μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου
250 γρ. πραλίνα σοκολάτας Lacta
2 γρ. βούτυρο
1 πρέζα κανέλα
Εκτέλεση
FRENCH TOAST ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
- Ξεκινάμε με το σπάσιμο των αυγών σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (περίπου 5 ml) και λίγη κανέλα και χτυπάμε καλά.
- Κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες πάχους 2-3 εκατοστών περίπου.
- Με ένα μαχαίρι κάνουμε μία τρύπα σε κάθε φέτα τσουρεκιού από το πλάι της, προσέχοντας να μην τη σπάσουμε τελείως, αλλά να της δημιουργήσουμε μία «θήκη». Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε την κάθε φέτα με πραλίνα σοκολάτας Lacta. Βάζουμε περίπου ένα με ενάμιση κουταλάκι στην κάθε μία.
- Σε
-
60 λεπτά Χρόνος εκτέλεσης
Μέτριο Επίπεδο δυσκολίας
4 μερίδες
Υλικά Συνταγής για 4 μερίδες
Για το χοιρινό:
1 κιλό χοιρινό ψαρονέφρι κομμένο σε μπουκιές
15 δαμάσκηνα
200 ml μαυροδάφνη
5 ml ελαιόλαδο
500 ml νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Για τον πουρέ πατάτας:
1 κιλό πατάτες
150 ml κρέμα γάλακτος
50 γρ. βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
- Σε τηγάνι με ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά, ξεκινάμε σοτάροντας τις μπουκιές από ψαρονέφρι. Μόλις μας χρυσαφίσουν, σβήνουμε με τη μαυροδάφνη και περιμένουμε να εξατμιστεί. Αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι και στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά περίπου 500 ml νερό, ελέγχοντας πόσο μπορεί να τραβήξει το κρέας μας. Σιγοψήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου μισή ώρα.
- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες μας και βάζουμε σε μί
-
15 λεπτά Χρόνος εκτέλεσης
Εύκολο Επίπεδο δυσκολίας
4 μερίδες
Υλικά Συνταγής για 4 μερίδες
1 συσκευασία ρόκα μπέιμπι
1 συσκευασία σπανάκι μπέιμπι
1 ξινόμηλο
3 κ.σ. ρόδι
15 καρύδια
3 σύκα αποξηραμένα
100 γρ. φλούδες παρμεζάνας
3 γρ. ζάχαρη
1 ½ κ.σ. κρέμα βαλσάμικο σύκο
2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΔΙ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΑΡΥΔΙΑ
- Ξεκινάμε πλένοντας τη ρόκα και το σπανάκι με νερό και ξύδι. Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε.
- Συνεχίζουμε κόβοντας το μήλο, το σύκο και καθαρίζουμε το ρόδι.
Υλικά Συνταγής για 4 μερίδες
1 συσκευασία ρόκα μπέιμπι
1 συσκευασία σπανάκι μπέιμπι
1 ξινόμηλο
3 κ.σ. ρόδι
1
-
40 λεπτά Χρόνος εκτέλεσης
Μέτριο Επίπεδο δυσκολίας
60 μερίδες
Υλικά Συνταγής για 60 τεμάχια
Για τη ζύμη:
900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
200 γρ. ζάχαρη
240 ml ελαιόλαδο
240 ml ηλιέλαιο
165 ml χυμό πορτοκάλι
45 ml κονιάκ
1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
1 ¼ κ.γλ. γαρίφαλο σκόνη
2 κ.γλ. κανέλα σκόνη
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Για το σιρόπι:
400 γρ. ζάχαρη
400 ml νερό
400 γρ. μέλι
Φλούδα από 1 λεμόνι
3 γαρύφαλλα (όχι σκόνη)
2 ξυλάκια κανέλας
Για τη διακόσμηση:
650 γρ. καρύδια
Εκτέλεση
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
-
40 λεπτά Χρόνος εκτέλεσης
Μέτριο Επίπεδο δυσκολίας
4 μερίδες
Υλικά Συνταγής για 4 μερίδες
4 φιλέτα κοτόπουλο
4 φέτες τυρί gouda
4 φέτες προσούτο
2 αυγά
2 κ.σ. αλεύρι
1 κ.γλ. μουστάρδα
50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
2ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
Θυμάρι
Εκτέλεση
ΓΕΜΙΣΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙ
- Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε τα φιλέτα μας στη μέση. Στη συνέχεια, τα καλύπτουμε με μία μεμβράνη και τα χτυπάμε είτε με την ειδική ράβδο ανοίγματος σνίτσελ ώστε να τα ανοίξουμε, είτε εάν δεν έχουμε, με κάποιο άλλο σκεύος όπως το μπρίκι.
- Αλατοπιπερώνουμε κάθε ανοιγμένο φιλέτο και στη συνέχεια, το γεμίζουμε στρώνοντας μία φέτα τυρί και μία φέτα προσούτο στη μισή του επιφάνεια. Διπλώνουμε με το άλλο μισό κι έπειτα τοποθετούμε μερικές οδοντογλυφίδες π
-
15 λεπτά Χρόνος εκτέλεσης
Εύκολο Επίπεδο δυσκολίας
6 μεριδές
Υλικά Συνταγής για 6 μερίδες
5 παντζάρια
100 γρ. καρύδια
1 σκ. σκόρδο
5 ml ελαιόλαδο
2 κ.σ. γιαούρτι
2 κ.σ. μαγιονέζα
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανός για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ
- Εάν θέλουμε να φτιάξουμε τη συνταγή μας με φρέσκα παντζάρια, τότε τα βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε νερό με λίγο αλάτι και λίγο ξύδι. Εναλλακτικά μπορούμε να αγοράσουμε έτοιμα βρασμένα παντζάρια.
- Κόβουμε τα παντζάρια μας σε μικρούς κύβους.
- Καθαρίζουμε το σκόρδο και το τοποθετούμε στο δοχείο του πολυκόπτη. Προσθέτουμε δύο από τα παντζάρια μας, ενώ τα άλλα τα αφήνουμε ως έχουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Πολτοποιούμε και στη συνέχεια αδειάζουμε το μίγμα μας σε ένα μπολ.